Savet od Lycia

Najčešće greške koje pravimo kada uklanjamo šminku

Znamo ovo vrlo dobro: pažljivo uklanjanje šminke je neophodno za održavanje lepote i zdravlja naše kože. Na ovaj način omogućeno je oslobađanje toksina iz kože, što je čini elastičnom, blistavom i pripremljenom za upijanje kozmetičkih sastojaka. Međutim, čak i ako redovno skidamo šminku, često usled nepažnje pravimo sitne greške koji mogu biti štetne po kožu, hajde da zajedno pogledamo koje su najčešće greške koje pravimo kada skidamo šminku!

PREBRZO UKLANJANJE ŠMINKE: stavljanje maske za lice ili nanošenje kreme prijatni su trenuci koje posvećujemo sebi, vreme za skidanje šminke treba da bude upravo isto to!
Nepažljivim ili prebrzim skidanjem šminke rizikujemo da propustimo neki deo lica i ostavimo na koži neprijatne ostatke šminke. U redu je kada smo u žurbi, ali ukoliko imamo dovoljno vremena, pokušajmo da trenutak skidanja šminke doživimo kao neku vrstu maženja sopstvene kože.

KORISTIMO PROIZVODE KOJI NISU ODGOVARAJUĆI ZA NAŠU KOŽU: jedna od najčešćih grešaka koje pravimo kada skidamo šminku je upotreba proizvoda koji ne odgovaraju našem tipu kože. Posebno je za osobe sa masnom kožom veoma važno da koriste sredstva za skidanje šminke koja takođe čiste kožu, dok je za one sa suvom i delikatnom kožom neophodno odabrati preparate neagresivni proizvodi sa umirujućim i hidratantnim dejstvom.

KORIŠĆENJE KUĆNIH PEŠKIRA: korišćenje peškira za tapkanje lica nakon čišćenja je jedna od najčešćih grešaka koje pravimo kada skidamo šminku. Korišćenje peškira dovodi do mogućnosti da iziritiramo ili izgrebemo lice, kao i da prenosimo sve već prisutne bakterije. Umesto toga, bolje je koristiti pamučne tufere, maramice za skidanje šminke ili poseban peškir (uvek uz nežno tapkanje lica).

NEUKLANJANJE ŠMINKE SA UNUTRAŠNJE IVICE OKA Još jedna vrlo česta greška koju pravimo kada skidamo šminku je da zaboravimo da pažljivo uklonimo šminku sa važnih delova, kao što je unutrašnja ivica oka (mesto gde nanosimo olovku) i sa usana. Prvenstveno je potrebno samo nežno obrisati tu zonu pamučnim štapićem natopljenim sredstvom za skidanje šminke, dok za usne možete koristiti maramicu za skidanje šminke ili pamučni tufer i mleko za čišćenje, pažljivo skidajući svu šminku sa unutrašnjih ivica i kontura usana.

PREGRUBO TRLJANJE OČIJU: Oči su veoma osetljiv deo našeg lica, kada često skidamo šminku to radimo tako što ih trljamo grubim pokretima koji mogu biti štetni. Naoružajte se strpljenjem i imajte na umu da najbolji način da skinete šminku sa očiju jeste da prislonite na oči tufer natopljen sredstvom za skidanje šminke ili maramicu za skidanje šminke i ostavite da deluje desetak sekundi, tako da se šminka otopi bez trljanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *