Savet od Lycia

Depilacija u 3 koraka: Kako to izgleda sa Lycia trakicama i kremom za depilaciju?

Već izvesno vreme kreme za depilaciju smatraju se delotvornijim rešenjem u odnosu na brijanje. Najviše zato što su rešenje na duže staze i nisu bolne. Ali, pored različitih krema za depiliranje, postoje i trakice za telo i lice koja su bolja opcija od brijanja..

Kako se koriste trake za depilaciju

Svako Lycia pakovanje krema za depilaciju sadrži špatulu pomoću koje nanosite kremu na određeni deo tela što je ujedno i prvi korak. Pošto završite, krema za depilaciju treba da odstoji najviše desetak minuta.

Sledeće što je potrebno da uradite je da skinete kremu, ali ako se teže uklanja, onda je potrebno da sačekate još par minuta. Na kraju, očistite i isperite kožu toplom vodom, ali nemojte koristiti sapun. Ukoliko želite možete naneti hidrantnu kremu na depilirano područje. Ukoliko je koža upaljena i izritirana, onda nemojte da korstite kreme za depilaciju.

Kreme za depiliranje su davno bile pune jakih hemijskih supstanci. Danas je situacija drugačija i većina depil krema ima biljne sastojke i to na prirodnoj bazi. Kada birate kremu, uvek pogledajte sastav proizvoda i etiketu. Kreme za depilaciju imaju veliku prednost, jer uništavaju dlaku i ona otpada. Nestaje keratin koji je ujedno sastojak zaštitnog omotača dlake.

Kako se koriste Lycia trakice za depilaciju?

Uz pomoć Lycia trakica, depilacija nogu i ruku je veoma jednostavna.

Prvi korak je kako bi se što bolje otvorile pore. Time ćete postići najbolje rezultate i mnofo bolje odstraniti dlačice.

Drugi korak je zagrevanje trakica i uklanjanje dlačica. Trakice zagrejte tako što ćete ih protrljati između dlanova par sekundi kako bi se ugrejale. Odlepite trakicu za telo, a zatim je zalepite na kožu. Kako biste postigli što bolje rezultate potrebno je da dlake uklonite tako što ćete trakicu koju ste zalepili na deo koji želite da depilirate povučete u suprotnom pravcu od rasta dlake.

Ukoliko niste iz prvog pokušaja uklonili sve neželjene dlačice, ponovite postupak sve dok ne budete potpuno zadovoljne. Isti princip važi i za trakice za depilaciju pazuha i bikini zone.

Treći korak je korišćenje maramice koje dobijate u svakom pakovanju Lycia trakica. Uzmite maramicu i njom pređite preko depiliranog područja. Na ovaj način ne samo da ćete odstraniti višak voska koji vam je ostao na koži, već ćete umiriti kožu i ublažiti crvenilo zahvaljujući sastojcima koji se u njoj nalaze.

Nakon depilacije ostaje samo jedno – budite slobodne u pokretu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *