Savet od Lycia

6 saveta za potpuni ugođaj tokom tuširanja

Sa dolaskom tople sezone, svi počinjemo da dajemo prednost kratkim okrepljujućim tuširanjima u odnosu na duge tople kupke. Nakon napornog radnog dana, tuširanje postaje momenat pravog opuštanja koji nam pomaže da se opustimo, a ujutru nam, međutim, daje onaj nalet energije koji je koristan da se suočimo sa danom. Navodimo 6 velnes navika koje možete usvojiti pod tušem i koje će vam pomoći da tuširanje pretvorite u pravi ritual lepote!

Idealno trajanje: Da bi tuširanje postalo pravi trenutak blagostanja, ne sme trajati duže od deset minuta. Predugo tuširanje toplom vodom može biti štetno za našu kožu jer je čini dehidriranom i samim tim isušenom. Štaviše, dobro je da se izbegava i rasipanje vode koja je osnovni resurs naše planete.

Temperatura: velnes pod tušem podrazumeva i odabir prave temperature vode, koja očigledno ne sme biti hladna (osim ako se niste navikli na to), ali ni pretopla. Vrela voda dovodi do isušivanja kože jer je lišava njenog prirodnog lipidnog sloja. Apsolutno se moraju izbegavati tuširanja veoma toplom vodom leti: vaša preplanula boja će trajati mnogo kraće!

Osnažujući hladni mlaz vode: Ukoliko se dešava da se znojite nakon toplog tuša, pokušajte da završite tuširanje okrepljujućim mlazom hladne vode. Ovaj jednostavan trik je pravi potez za ostvarivanje blagostanja pod tušem jer pomaže da se ograniči znojenje, poboljša cirkulacija i kao i da vam kosa bude sjajnija.

Izbegavajte previše agresivne proizvode: uvek morate obratiti posebnu pažnju na sve agresivnije sastojke koji se nalaze u šamponima ili sredstvima za tuširanje jer mogu izazvati prekomernu suvoću, svrab i perutanje kože. Dermatološki testiran gel za tuširanje sa prirodnim originalnim sastojcima koji su prilagođeni vašim potrebama pomoći će vam da se brinete o svojoj koži, pretvarajući tuširanje u pravi trenutak blagostanja.

Tapkajte, ne trljajte: Previše snažno trljanje kako biste se osušili štetno je i za telo (rizik od iritacije kože) i za kosu, koja se može iskrzati. Pravilni pokret jeste nežno i delikatno tapkanje kože i kose, bez ulaganja prevelikog truda da se sve kapljice vode odmah uklone.

Odmah nanesite hidratantnu kremu: na taj način ugođaj pod tušem ne prestaje odmah nakon što ste osušili kožu! Zaista, ovo je pravo vreme da hidrirate svoje telo nanošenjem posebna hidratantna krema. Ukoliko čekate duže od tri minuta nakon tuširanja da bi ste upotrebili kremu, na taj način će te prouzrokovati gubitak veoma dragocenih tečnosti za epidermis i učinićete apsorpciju proizvoda složenijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *